· A e dini se ekiston domatja e zezë? Këtë domate e kanë kultivuar ekspertët izraelit për hortikulturë dhe e kanë quajtur „Galaktikë e zezë“. Pavarësisht nga emërtimi, kjo domate është e kuqe përbrenda.

· A e dini se Kina është prodhuesi më i madh i domates në botë? SHBA janë të dytë.

· A e dini se domatja është pemë?  

· A e dini se konzumimi i shpeshtë i domates së zier mund të ndikojë si kremë e brendshme për rrezitje? Mirëpo, kjo nuk do të thotë se nuk duheni për të përdorur kremën e „vërtetë“ për rrezitje ngase domatja këtu sillet vetëm si suplement.

· A e dini se vera mund të bëhet nga domatja? Vera e quajtur „Omerto“ është me ngjyrë të artë dhe fare nuk ka shije të domates. Këtë verë sipas reçetës së vjetër familjare e ka bërë kanadezi 40-vjeçar i cili ka vreshtë të pazakontë. Në fakt, në të nuk kultivon rrushë por disa lloje të domateve.

Druri më i madh i domates në botë është kultivuar në serrën eksperimentale Walt Disney World Resort. Vetëm në 16 muaj të parë ka dhënë 32.000 fryte të domates çka ka bërë të futet në Librin e Ginisit të rekoredeve botërore!

Druri më i madh i domates në botë është kultivuar në serrën eksperimentale Walt Disney World Resort. Vetëm në 16 muaj të parë ka dhënë 32.000 fryte të domates çka ka bërë të futet në Librin e Ginisit të rekoredeve botërore!